Na Ledeckého sáhla smrt, přesto ho výška Nuseláku neodradila!

Zpěvák JANEK LEDECKÝ (53) projevil kus odvahy, když se na invalidním vozíku nechal spustit z Nuselského mostu. Z výšky padesáti metrů slanil o víkendu do pražského parku Folimanka, kde probíhal festival Pojď dál – akce skupiny The Tap Tap z Jedličkova ústavu.

Ledecký se z Nuseláku snášel k zemi jako pták a přiznal, že přece jenom na ptáky je krátký. „Jsem zvyklý, že si všechno šéfuji sám a při natáčení klipu Na ptáky jsme krátký, jsem zažil pocit, že nemohu ovlivnit vůbec nic. Je tam záběr, kdy letím na padáku taženým člunem. Mně se ale lano přetrhlo a já jsem spadl na cestu z výšky asi třiceti metrů. Padák přece jenom pád troch ztlumil, ale stejně jsem měl zlomenou levou ruku a tři čtvrtě roku mi trvalo, než jsem mohl zase hrát na kytaru,“ vzpomněl si zpěvák na dávnou historku. Uvědomil si, že takto bezmocně se cítí občas i lidé na vozíku.

Spustit z mostu na invalidním vozíku se nechala třeba moderátorka Lucie Špaková a Bára Hlaváčková. Odvahu spustit se do padesátimetrové hloubky projevil i politik Pavel Bělobrádek, který akce The Tap Tap pravidelně podporuje.

Foto: Herminapress

reklama

reklama