Že letošní dovolenou jistí Chorvatsko? Už ani tam prý nebude bezpečno!

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že o letošní letní sezóně hrozí útoky i v evropských přímořských, dosud bezpečných destinacích, jako je Itálie, Francie nebo Španělsko přímo na plážích (čtěte ZDE).  Mnozí z vás nevěřili a považovali to za mediální kachnu. Ale opak je pravdou.

Jak potvrzují ověřené zdroje, je to realita a některá média se to pouze snaží bagatelizovat, aby nevznikla panika – a hlavně – aby neklesly výdělky z cestovního ruchu. A teď se objevují další nepotěšující zprávy. Do středu zájmů extrémistů se prý dostává už i oblíbené Chorvatsko, na které letos vsází ti opatrnější.

„Důvodem je, že sousedí s Bosnou a Hercegovinou, které jsou s tou krajinou historicky i kulturně propojené a jsou tu lidé, kteří se přiklání k radikální formě islámu. Vlastně se neodlišují od většinového obyvatelstva,“ uvedl odborník na terorismus Radovan Bránik s tím, že letoviska jsou mnohem dosažitelnějším cílem než třeba nádraží a letiště, které jsou pod neustálou ostrahou. Tak už jen čekáme, kdy začne IS řádit i u Mácháče…

Zdroj: Twitter

 

reklama

reklama