Kamarád do deště řádil jako za mlada! Tofi to stále umí rozjet!

Rozdával úsměvy na všechny strany a zářil štěstím. Přiťukával si s kdekým a dováděl jak malý kluk. Kdo? Herec a zpěvák SAGVAN TOFI (51) . A měl k tomu více než dobrý důvod. Honza Kříž dostal včera v Národním divadle v rámci slavnostního večera Cenu Thálie v kategorii Muzikál, opereta a jiné hudebnědramatické žánry za roli dospělého Michala v muzikálu Děti ráje.

Tedy za scénář jehož je „Sagi“ spoluautorem, producentem a také v něm i hraje. „Je to nádhera, krása, bomba, je to zadostiučinění. Mám tak velkou radost, jakou jsem snad neměl ještě nikdy v životě. Je to můj první muzikál, k němuž jsem napsal libreto, hrál se před několika lety v Praze. Před nedávnem jsem se rozhodl jít do Brna, do Bobycentra, celé to udělat znova a už jako producent. Od A až do Zet jsem postavil celý tým, přišel za mnou Honza Kříž, že by v tom chtěl hrát a tím mi udělal velkou radost, s níž jsem nepočítal. Radek Balaš se tu blýskl opět jako režisér a výsledek se dneska dostavil. Měl jsem strašný nervy, stálo to hodně peněz, ale paráda, podařilo se. Honzova Cena Thálie je oceněním pro celý tým. Budeme si asi tu radost užívat, ne sice až do rána, ale dlouho,“ nechal se slyšet Tofi.

„Jsem zásadně pro. Ani já jsem to nečekal. Vlastně v tom představení hraji jen v polovině, kdy přebírám roli od kolegy, který hraje mé mladší já, takže musím vycházet na jevišti i z něj. Je to rozhodně hodně zajímavá a parádní role. Předání ceny jsem se osobně nemohl zúčastnit, hrál jsem v Kalichu v Pomádě, ale oslavu na Žofíně jsme si s manželkou a ve společnosti Sagiho prostě nemohli nechat ujít,“ řekl rovněž rozjásaný Honza Kříž.

Foto: Herminapress

 

 

 

reklama

reklama