Zdeněk Pohlreich: Na dovolené budu po jídle hlavně držet hubu!

Kuchařský (občasný) drsoň prostě umí. Šéfkuchař, moderátor a hvězda kulinářských pořadů, Zdeněk Pohlreich, připravil v Crepérii U Slepiček grilovačku, při níž zúčastnění muzikáloví pěvci a pěvkyně zcela zapomněli na dietní režim a s chutí sezobly, co mistr navařil. A byly do dobrůtky, podávala se třeba grilovaná loupaná plec, jehněčí hřbet, kuřecí prsa nebo striploin steaky.

„Je to dneska gastronomická chuťovka, která předznamenává tu chystanou kulturní. Tedy koncert s názvem Nejslavnější české muzikály Karla Svobody a Michala Davida, který proběhne 18. ledna příštího roku v O2 Aréně. Takže prostě nešlo tuhle vydařenou společnost umělců, kteří na něm vystoupí, mj. Míša Gemrotová, Papa Vojtek, Marian Vojtko, Eva Burešová a řada dalších, uspokojit jen nějakým kusem běžné flákoty,“ s úsměvem vysvětlil Pohlreich.

Jak po gurmánské seanci prozradil, vařit bude samozřejmě dál a dál, ovšem už se těší i na oddych, kdy vymění alespoň na čas kuchyň za mořskou pláž.

„Ještě nejsem plně rozhodnut, ale bude to buď Španělsko, Itálie nebo třeba Sardinie, kterou mám rád,“ uvedl Zdeněk s tím, že si ale rozhodně nebude brát s sebou do auta zásoby masa, koření a dalších pochutin, protože naprosto věří v kvalitu místních kuchtíků a jejich výtvorům.

„Víte, bude to asi tak, že budu hlavně držet hubu, protože španělsky ani italsky neumím, tak mi nezbude, než být zticha a případnou kritiku si nechat pro sebe. Ovšem nevěřím, že mi nebude chutnat. Za ty roky mám vycvičený čich na to, co je dobré a co méně, takže věřím svému nosu,“ pochválil svůj smyslový orgán známý „vařič“.

Kromě testování zahraničních lahůdek a plavání se Zdeněk Pohlreich chystá, pokud to půjde, i prohnat golfový míček po greenu, trošku si zajezdí i na kole a omrkne krásy zvolené destinace. Prostě chce si užít dovolenou a jak tvrdí, ničím si jí nemíní nenechat pokazit.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama