Václav Kopta se zdravím rozhodně nehazarduje! Jak vyzrál na sladké pokušení?

Herec a muzikant Václav Kopta rád jí a mlsá, a jak on tvrdí, je to na něm vidět. Proto také rád kamarádí s Josefem Maršálkem, věhlasným cukrářem, porotcem slavné cukrářské soutěže, jehož dortíky končily, mimo jiné, také na stole britské královny.

„Josef je profík a měl jsem tu čest ochutnat některé jeho výrobky a bylo to úžasné. A před dnešním křtem jeho knihy jsem si zašel k lékaři a nechal jsem si napsat léky na snížení hladiny krevního cukru. Mně totiž stačí, že si podáme s Josefem ruku a už mi letí cukr nahoru,“ přiznal Václav Kopta, který nadopován léky, zvládl punčový řez a dva věnečky.

Václav Kopta, Tereza Kostková, Veronika Arichteva a Jolana Voldánová byli kmotry knihy Josefa Maršálka Péct, milovat a žít, která není jen o cukrařině a o vaření. „Josefův životní příběh není vůbec tuctový a doporučuji všem, ať si jí přečtou. Je i o odvaze a nesmírné píli člověka, který si šel za svým snem,“ uvedl Kopta.

„Já to má těžké, obě dcery vegetariánky a já na řízky musím do restaurace. Ale taková koprovka s domácími vajíčky a bramborem od farmářů je bezkonkurenční. K čemu kaviár? Chce to kvalitní suroviny a pochutnáte si,“ pochvaloval si herec a přidal jídlo, na které jednoduše nemůže zapomenout.

„Manželčina babička byla z Vodňan a tam vyznávali takovou tu českou, kalorickou stravu. A já jsem nikdy v životě nejedl lepší kuřata, než u ní. Domácí kuřata dělali na másle, a aby se chlapi nažrali, tak k tomu přihodili 2 kila bůčku. Ještě teď se mi rozbuší, když si na to vzpomenu,“ rozplýval se Václav Kopta a se smíchem si povzdechl. „Mám pocit, že moje děti v životě bůček neochutnaly. Přicházejí o hodně, jedí jen ryby a takové ty věci. A bůček? Na to by snad musely zapnout „gugl“.“

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama

Václav Kopta se zdravím rozhodně nehazarduje! Jak vyzrál na sladké pokušení?

reklama