Olga Lounová si podmanila Lucernu a udělala rekord

Olga Lounová rozhodně není minimalistka. Svůj první koncert v legendárním velkém sále Lucerny totiž pojala opravdu velkolepě. Prostřednictvím něho nejenže pomohla Nadačnímu fondu Grácie, ale udělala český rekord a navíc předvedla nebezpečné akrobatické číslo, během kterého byla zcela bez jištění!

Jedna z nejpokornějších českých zpěvaček si může odškrtnout další ze svých snů. Olga Lounová má za sebou totiž svůj první koncert v Lucerně. “Je to neuvěřitelný koncert stát na pódiu, kde stály takové legendy, jako Louis Amstrong nebo Ella Fitzgeraldd. Myslím si, že tento koncert byl po vyprodaném Foru Karlín jedním z vrcholů mého dosavadního působení na naší hudební scéně,” vyznala se zpěvačka, která si ale neplnila pouze své sny, ale také pomáhala. Sobeckost je jí totiž cizí.

“Paruka pro Terezku je téměř hotová. Další tři paruky již míří ke svým novým majitelkám. Přímo na koncertě mohli diváci vidět předání vlasů těch, kteří dostali vstupenky na koncert zdarma,” popsala Olga, která společně s Karlem Luxíkem přichystala pro své hosty překvapení v podobě orchestru na vyvýšeném místě nad pódiem.

“Objevil se až v půlce koncertu, čímž koncert získal na gradaci,” říká Lounová. Ta si v průběhu koncertu dokonce splnila i sen o vlastním českém rekordu. “Na koncertě také padl český rekord ve spolupráci s agenturou Dobrý den v největším počtu streamujících diváků, takže se na živý přenos z Lucerny mohli dívat i ti, kteří nemohli dorazit, ale pouze během písně Jsem optimista,” prozradila Olga, která předvedla, že má pro strach opravdu uděláno. V průběhu koncertu totiž visela až u stropu Lucerny bez jištění.

Ten pohled dolů byl omračující. Bylo to hodně vysoko a bez jištění, ale mě se líbilo vidět všechny diváky a celou tu krásu shora a tu výšku jsem si ani neuvědomovala,” popsala zpěvačka a přiznala, že ačkoliv si Lucernu zamilovala, přípravy koncertu byly tak náročné, že další podobný uspořádá až za několik let.

“Mě a Nadačnímu fondu Grácie pomáhali všichni moji blízcí kolem, ale i mnoho kolegů jako je Elis Mraz, Václav Noid Bárta, Milan Peroutka, Lucie Špaková, Lea, Jan Bendig, orchestr Bon Art, pěvecký sbor Coropiccolo Praha. Několik firem Royal Water, Fruko Schulz, pojišťovna Astorie,” dodala Olga Lounová.

reklama

reklama