Iva Janžurová jako Teroristka: Absolvovala ostré střelby na střelnici

Film šitý Ivě Janžurové na míru napsal a zrežíroval režisér Radek Bajgar. Komedie Teroristka je příběhem učitelky v důchodu, která celý život vštěpovala žákům, že násilím nelze nic vyřešit. Zjišťuje, že opak je pravdou a vezme spravedlnost do svých rukou.

„S Radkem Bajgarem jsem točila už Teorii tygra. Tam jsem měla malou roli a byla jsem velmi ráda, že mi Radek píše hlavní roli, šitou přímo na tělo. Film jsem už jednou viděla, ale zabývala jsem se takovými nepodstatnými věcmi, jako například kde mám vystrčený pupek a podobně. Až film uvidím podruhé, tak si ho konečně užiju jako celku. Spolupráce byla snová. Mladí mi vůbec nedávali najevo, že jsem jen o něco málo starší než oni,“ s úsměvem řekla představitelka učitelky Marie, která se ve filmu ohání i ostře nabitou brokovnicí.

„Paní Janžurová byla na školení, jak zacházet ze zbraní. Ale nebrali to do detailu, protože kdyby s puškou uměla výborně pracovat, ve filmu by to nepůsobilo legračně. Přesto na střelnici absolvovala ostré střelby,“ doplnil režisér Radek Bajgar.

V roli zloducha Macha se objeví herec Martin Hofmann. „Radek mě ke spolupráci přemluvil. Z toho festivalu sviní, co jsem kdy hrál, je doufám tato poslední. Ale líbil se mi režisér a kolegové a to bylo pro mne rozhodující. Na první jeho nabídku jsem nejásal, jen doufám, že je to takový epilog na mé ošklivé role.“

V dalších rolích se představí Pavel Liška, Táňa Vilhelmová, Jana Plodková, Eva Holubová a Kristina Svarinská. Film jde do kin 4. dubna a je to společné datum jak pro česká tak i slovenská kina.

Foto: Herminapress


reklama

reklama