Václav Noid Bárta: Ženy jsou něžná stvoření a měly by se hýčkat

V létě dotočil režisér Jiří Adamec film Léto s gentlemanem a jediné, co mu ještě chybělo, bylo nazpívat ústřední písničku. Volba padla na Vaška Noida Bártu a Olgu Lounovou, kteří se za tímto příjemným účelem sešli v nahrávacím studiu bratří Ormů.

„Je to romantická skladba do romantického filmu. Slova napsala Jana Adamcová a hudbu tým Ormů. Já si většinou píšu písničky sama, tak mi připadá, že tady to mám jako bez práce. Člověk přijde, nazpívá písničku a je to. S Vaškem jsem ještě nikdy nezpívala, je to pro nás premiéra. Líbí se mi, jak do romantické písně vloží ten svůj chraplák,“ uvedla Olga Lounová a přestože i ona umí s hlasem pořádně zabrat, dodala do písně ženskou jemnost, což jako muž ocenil Vašek Bárta.

„Olga je super holka, má dobrý cit pro hudbu a pracovat s ní je radost. A přestože jezdí automobilové závody a viděl jsem i nějaký box, tak jsem přesvědčený, že je v ní ženská křehkost, která gentlemanství ocení. Snažím se být také gentleman. Je trochu problém, že
v dnešní době ženy moc nedovolují mužům být gentlemanem. Přijde mi to škoda, protože ženy jsou něžná stvoření a měly by se hýčkat.“

Píseň se točila ve studiu, kde vládnou bratři Ormové, ve skutečnosti Pavel Růžička a Petr Dvořák (a nejsou bratři). V jejich studiu nahrává desky Karel Gott, Lucie Bílá, Helena Vondráčková a další hvězdy pěveckého nebe. S režisérem Jiřím Adamce se znají dlouhá léta, například složili a nahráli ústřední písničku pro jeho legendární seriál Sanitka. Proto není divu, že se Jiří Adamec na ně obrátil znovu.

„Režisér je tvůrce filmu a všechno, co s tím souvisí, podléhá jeho supervizi. Vždycky jsem byl u nahrávání písniček, které doprovázely mé filmy nebo seriály. S autory hudby jsme chtěli, aby ta píseň měla také hodně herecký charakter a Vašek i Olga jsou ti, kteří se herectvím zabývají a dokázali do té písně vložit i kus hereckého prožitku a dotvořit tak atmosféru filmu,“ vysvětlil Jiří Adamec a dodal, že si k nahrávání písně pozvali i kameru a není tak vyloučeno, že vznikne i videoklip, který bude zároveň doplněný obrázky, které vznikly při natáčení snímku. Premiéra filmu Léto s gentlemanem se plánuje na jaro příštího roku.

Foto: Herminapress

reklama

reklama

Václav Noid Bárta: Ženy jsou něžná stvoření a měly by se hýčkat

reklama