Aňa Geislerová: Měla jsem z toho mrazení v zádech!

Spíše psychologický film s hororovými prvky, než klasický horor. Takový je snímek debutujícího režiséra Jiřího Sádka – Polednice, který bude mít premiéru 2. března.

A trošku silnější nátury se mají skutečně nač se těšit. Kdepak, žádná krev ani mozky v něm nelétají, ovšem dávky strachu ordinuje naprosto neomylně. „Pro mě je to psychologizace klasické balady, kterou známe. Ano jsou tam věci, které nenechají v klidu. Já jsem ráda, že jsem dostala nabídku a mohla v Polednici hrát. Pro mě je role matky, která se vrací s dcerou Anetkou do rodné vesnice svého muže a svou nelehkou životní situaci neřeší jednoduše, ale úplně naopak, další novou hereckou polohou a i po dvaceti letech jsem ráda, že jsem si mohla vyzkoušet i u nás zatím netradiční žánr,“ nechala se slyšet AŇA GEISLEROVÁ (39).

Jak přiznala i ona si užila lehké mražení v zádech. „Nebylo to v době natáčení, ale když jsme dělali posynchrony. To jsem se dvakrát sama pořádně lekla, a to i přesto, že jsem všechny ty scény znala. Je to opravdu někdy děsivé,“ dodala Geislerová. Nejen režisér si odbyl Polednicí svůj debut, ale poprvé hrála ve filmu i velice talentovaná jedenáctiletá Karolína Lipowská. „Snad se nám dílo podařilo a bude se líbit. Karolínka v roli Anetky zcela určitě. Vybírali jsme na castingu, kterého se zúčastnilo 400 dětí a ona si tu roli pílí, touhou vyhrát a chutí zasloužila nejvíc. A byla opravdu výborná,“ uvedl Jiří Sádek.

Foto: Herminapress

reklama

reklama